Trojčlennost a svoboda člověka

Nakladatelství Fabula

FB039

Nový výrobok

Trojčlennost a svoboda člověka Expand

Autor knihy Michael Rist se narodil 21. února 1927 ve Stuttgartu v rodině architekta, absolvoval studia stavitelství a filosofie, během studií sedmiletý kurz o „filosofii svobody“ Rudolfa Steinera vedený Herbertem Witzenmannem. Po studiích vyučoval ve waldorfské škole v německém Kasselu, poté působil v zemědělském výzkumu. 

Viac detailov

168 Kč

Zakoupením tohoto produktu získáte až 16 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 16 bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 2 Kč.

Pre dopravu zdarma chýba objednať za 2 500 Kč :)

Podtitul: Podněty k řešení sociální otázky
Autor:
 Michael Rist
Stran: 156, pevná 
ISBN: 80-238-5150-0

Autor knihy Michael Rist se narodil 21. února 1927 ve Stuttgartu v rodině architekta, absolvoval studia stavitelství a filosofie, během studií sedmiletý kurz o „filosofii svobody“ Rudolfa Steinera vedený Herbertem Witzenmannem. Po studiích vyučoval ve waldorfské škole v německém Kasselu, poté působil v zemědělském výzkumu. 

Dr. Michael Rist všestranně podporoval a podporuje vznik a rozvoj ekologického zemědělství v České republice, mnohokrát zde byl na návštěvě a také u nás přednášel. Vedle studia etologie (nauka o chování zvířat) se zabýval především sociálně-ekonomickými otázkami a mj. vydával časopis Z pracovního společenství pro užitou sociální ekonomii. Dodnes organizuje tzv. zimní a letní univerzitu Akademie Johannese Kreyenbühla. V této oblasti navázal na dodnes nedoceněnou vědu Rudolfa Steinera o člověku a o mezilidských vztazích prezentovanou v jeho dílech jako trojčlennost sociálního organizmu. Že to téma není zapomenutá teorie minulého století, ale životaschopná alternativa k současnému uniformnímu státu, dokazuje právě Michael Rist svou knihou. Vychází v ní ze zkušeností uplatňovaných v současné době ve Švýcarsku, Dánsku, Rakousku, Německu a v dalších evropských zemích.

Napsat komentář

Příjmout

Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies - více informací.