Tajemství výrobců potravin
Autor: Vít Syrový
Formát: 130 stran, 10x20cm, česky, brožovaná
vazba
Rok: 2008
ISBN: 809031379-5
Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se stravou...
(přiložena tabulka škodlivosti Éček přimíchávaných do potravin.)
Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové výrobě běžně používají.
Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny?
Moderní „civilizovaná strava“ musí být v prvé řadě upravena co nejvýhodněji pro trh. Jinými slovy musí být co nejchutnější, nejvzhlednější, nejtrvanlivější a mít všechna ostatní NEJ, pouze z hlediska trhu. Tímto se však nejen významně snižuje biologická hodnota stravy, ale také se zhoršuje její výsledné působení na naše zdraví.
Jak se ale ve všech těch „Ečkách“, konzervantech a dochucovadlech má spotřebitel orientovat?
Autor této knihy Vás nebude přesvědčovat, žemáte jíst vše jen syrové či zakazovat nákup v supermarketu. Upozorní Vás ale na nebezpečí, jež při nákupu potravin číhají naneznalého konzumenta. Seznámí vás s tím, jaké přídatné a další látky se užívají při potravinářské výrobě, kterým „Ečkám“ je třeba se nejvíce vyhýbat a také Vám ukáže cestu, jak můžete minimalizovat rizika příjmu běžně užívaných škodlivin.
Jste-li vy, či někdo z vašich blízkých alergici, věnujte přídatným látkám i zpracování potravin nejvyšší pozornost! Seznamte se s novými metodami léčení či stanovení kritických potravin při těchto onemocněních.