Trojčlennost a svoboda člověka

Nakladatelství Fabula

FB039

Neues Produkt

Trojčlennost a svoboda člověka Expand

Autor knihy Michael Rist se narodil 21. února 1927 ve Stuttgartu v rodině architekta, absolvoval studia stavitelství a filosofie, během studií sedmiletý kurz o „filosofii svobody“ Rudolfa Steinera vedený Herbertem Witzenmannem. Po studiích vyučoval ve waldorfské škole v německém Kasselu, poté působil v zemědělském výzkumu. 

Mehr Infos

168 Kč

Sammeln Sie mit dem Kauf dieses Artikels Sie bis zu 16 Treuepunkte. Ihr Warenkorb hat insgesamt 16 Punkte die in einen Gutschein im Wert von umgerechnet werden können 2 Kč.

Spend 2 500 Kč more and get Free Shipping!
Berechnen Sie die Versandkosten

Podtitul: Podněty k řešení sociální otázky
Autor:
 Michael Rist
Stran: 156, pevná 
ISBN: 80-238-5150-0

Autor knihy Michael Rist se narodil 21. února 1927 ve Stuttgartu v rodině architekta, absolvoval studia stavitelství a filosofie, během studií sedmiletý kurz o „filosofii svobody“ Rudolfa Steinera vedený Herbertem Witzenmannem. Po studiích vyučoval ve waldorfské škole v německém Kasselu, poté působil v zemědělském výzkumu. 

Dr. Michael Rist všestranně podporoval a podporuje vznik a rozvoj ekologického zemědělství v České republice, mnohokrát zde byl na návštěvě a také u nás přednášel. Vedle studia etologie (nauka o chování zvířat) se zabýval především sociálně-ekonomickými otázkami a mj. vydával časopis Z pracovního společenství pro užitou sociální ekonomii. Dodnes organizuje tzv. zimní a letní univerzitu Akademie Johannese Kreyenbühla. V této oblasti navázal na dodnes nedoceněnou vědu Rudolfa Steinera o člověku a o mezilidských vztazích prezentovanou v jeho dílech jako trojčlennost sociálního organizmu. Že to téma není zapomenutá teorie minulého století, ale životaschopná alternativa k současnému uniformnímu státu, dokazuje právě Michael Rist svou knihou. Vychází v ní ze zkušeností uplatňovaných v současné době ve Švýcarsku, Dánsku, Rakousku, Německu a v dalších evropských zemích.

Eigene Bewertung verfassen

Accept

Diese Seite verwendet Cookies. Durch den Besuch dieser Website erklären Sie sich mit der Verwendung von Cookies.